top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

At rumme og lade kærligheden vokse

Hvordan jeg ved at rumme svære følelser kommer i kontakt med hjertet og taknemmeligheden

Da min søn kun har få dage tilbage på sin efterskole, bliver han hjemsendt med besked om, at skoleåret nu er slut for ham. Han går glip af de sidste tre dage samt dimensionen. Han og en masse andre har drukket alkohol. Det er kutyme, at efterskoleungerne de sidste par dage drikker en aften, da der således kun er få dage, de går glip af, såfremt de bliver opdaget.


Fem af dem bliver opdaget. Han ringer, er brødebetynget og ked af det. Jeg bliver umiddelbart enormt sur og frustreret, siger det er torskedumt, samt at han selv må betale billetten hjem. Jeg mærker frustrationen i hver en celle af min krop.


Jeg går ned i køkkenet og starter med at spise søde sager, der stadig står på morgenbordet, idet det er min datters fødselsdag. Føler et enormt behov for bare at spise frustrationen væk. Heldigvis har min ældste søn fået ferie fra gymnasiet, og jeg delagtig gør ham i min frustration. Han siger ”mor, det er der mange, der gør på efterskolen de sidste par dage. Det gjorde jeg faktisk også”. Jeg begynder nu at skælde ham ud. Hvortil han siger ”altså mor, det hjælper jo ikke at skælde mig ud for noget, der er sket for flere år siden”. Jeg ved, han har ret, griner lidt inden i, men er virkelig ked af, at min søn går glip af de sidste dage på efterskolen.


Jeg vælger at meditere og prøve at være med frustrationen – og den følelse af ked-af-det-hed, som jeg har på min søns veje - i stedet for at flygte ned til mere slik, i stedet for at overdramatisere situationen og lægge mere brænde på det allerede tændte bål.


Jeg sidder i skrædderstilling og mærker kroppen i kontakt med underlaget. Ballerne i kontakt med puden og benene i kontakt med gulvet. Og starter med at tage dybe åndedræt – stille og roligt. Jeg vælger herefter at lytte til en meditation af Tara Brach, der guider mig til hjertet. Guider mig til at komme i kontakt med et smil i hjertet. Ikke for at forbigå og dække over det ubehagelige, der er her. Men for at have en ekstra ressource og mere rummelighed til at imødekomme det, der er her. Det giver så meget mening for mig at omfavne frustrationen med kærlighed. Ikke for at få frustrationen til at gå væk, men for at lade den være her og forstå den.


Jeg kommer i kontakt med selvomsorgen og mildheden overfor mig selv. Jeg er jo bare en mor, der er ked af det på min søns vegne. Fordi jeg elsker ham. Det er jo det, vi forældre gør. Derfor bliver jeg frustreret, ked af det og skælder ud. Jeg mærker en varme fra hjertet. Mærker at kærligheden omfavner og tager over, og oplever at frustrationen forsvinder lidt efter lidt og erstattes af taknemmelighed.


Taknemmelighed for min ældste søn, der prøver at forstå mig og støtter sin lillebror. For min mand, der også agerer stille og roligt, da han mærker min frustration. Jeg tager røret og ringer til yngste min søn. Fortæller ham, at jeg elsker ham. At jeg er ked at, at jeg skældte ud. At jeg elsker ham af hele mit hjerte, og at han altid kan ringe, hvis der sker noget.


Jeg ved, at han er en god dreng og meget samvittighedsfuld, og at det ikke hjælper at skælde ud på en, der allerede ligger ned. Han er meget ked af det og fortryder det meget. Det hjælper ikke, at jeg hælder endnu mere salt i såret. Det øger kun hans kritiske indre stemme.


Vi taler sammen længe. Jeg mærker igen varmen fra hjertet. Ved at jeg er på rette spor. At jeg bliver guidet af hjertet. Kærligheden sejrer. Han har lært lektien. Ved godt, at det ikke er smart at drikke på efterskolen og er enormt ked af det. Det er alle drengene. De søde drenge, der har fejlet, ligesom alle vi andre, der fejler og har fejlet. Det er menneskeligt at fejle, og såfremt vi lærer af det, er jeg overbevist om, at vi bliver bedre mennesker undervejs i forløbet.


Jeg mediterer videre efterfølgende og mærker taknemmeligheden skylle ind over mig. Taknemmeligheden for snakken med ham. Det han lærer af denne udfordring. Taknemmeligheden for at tillade frustrationen at være her og mærke, hvordan hjertet kunne rumme denne. Og allervigtigst taknemmeligheden over ikke at flygte ind i at spise mere eller bare snakke mig ud af ubehaget. Men at lade ubehaget være her og mærke, hvordan følelsen bliver opløst af rummelighed, selvomsorg og kærlighed fra hjertet.


Hvis du har lyst til at arbejde med at være med svære følelser eller træne taknemmelighed, kan du lytte til de to meditationer, som jeg har indsat nederst i bloggen.Kommende arrangementer


Fredag den 13. august

fra 19:00-21:00 "Let's talk about Joy" Online session med fantastisk James Baraz.

Arrangmentet er baseret på Däna -

dvs. du betaler via generøsitet -

f.eks. via dit nærvær eller/og via det beløb,

du har mulighed for og lyst til at give Du tilmelder dig her:Torsdag den 19. september Awakening Joy - mere glæde, færre bekymringer

- 10 ugers mindfulness og compassion forløb på Lyngby Hovedgade


Det er nu også muligt at tilmelde dig til næste

der afholdes lørdag den 13. november i Århus.Gave til dig og god sommerferie!


Herunder finder du to meditationer - en med fokus på taknemmelighed og en anden, du kan bruge, når de svære følelser har svært ved at klinge af...

Jeg håber, du får den dejligste sommerferie

og får glæde af at meditere lidt undervejs.


Mange kærlige sommerhilsner fra Dorte

44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Комментарии


bottom of page