top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

At sænke farten

Hvad sker der, når vi sænker farten?


Efterårsferien er lige startet, og jeg lufter Luna, vores hund, i skoven omkring Ry ved Silkeborg. Pludselig opdager jeg, at der er rav-ruskende travlt i mit sind. Mit tanker kredser omkring de tre workshops, jeg har afholdt i virksomheder ugen inden, samt de tre 7. klasser, der i samme uge, har været noget udfordrende at undervise. Hvordan jeg ikke nåede det, jeg gerne ville, grundet alle de ting, der pludselig opstår, når man har med skønne unger at gøre. Samt tanker om jeg overhovedet har evnerne til at undervise børn. Pludselig kommer jeg til at tænke på digtet "Walk Slowly" af Danna Faulds (som er indsat nedenfor), og hvordan det tidligere har hjulpet mig at gå ekstremt langsomt, når tankerne flyver afsted. Jeg sænker farten, mærker hvert skridt, jeg tager. Mine fodsåler, der berører skovens bund og de nedfaldne blade. Jeg retter opmærksomheden mod mit åndedræt og bemærker dette. Det er kort og ret hektisk. Jeg lægger hånden på hjertet, imens jeg langsomt går videre og i mit stille sind siger til mig selv "det hele skal nok gå". Jeg bemærker, hvordan tankerne langsomt sænker farten i takt med, at kroppen falder mere til ro og går langsomt fremad. Har du lyst til at sænke farten? Det kan være, du - ligesom jeg - vil finde det gavnligt. Jeg taler mindre, afbryder mindre, lytter mere og er i det hele taget mere nærværende og omsorgsfuld, når jeg sænker farten, og "walk slowly into the mystery", som Danna Faulds beskriver nedenfor: "It only takes a reminder to breathe, a moment to be still, and just like that, something in me settles, softens, makes space for imperfection. The harsh voice of judgment drops to a whisper and I remember again that life isn’t a relay race; that we will all cross the finish line; that waking up to life is what we were born for. As many times as I forget, catch myself charging forward without even knowing where I’m going, that many times I can make the choice to stop, to breathe, and be, and walk slowly into the mystery" ~ Walk Slowly by Danna Faulds Jeg håber, du finder digtet ligeså brugbart som jeg. Ha' en rigtig dejlig dag! Mange kærlige hilsner fra Dorte Ps. Nedenfor finder du en Kropsscanningsmeditation, som måske kan hjælpe dig med at sænke farten. Jeg vil anbefale, at du laver denne hver dag i en periode - f.eks. som det første, når du vågner, eller om eftermiddagen efter arbejde. Du kan som et alternativ også vælge at lytte til den om natten, hvis du ikke kan sove, eller bruge den som en meditation til at falde i søvn på.

...........................................................................................................................................


Sig mig, er det din onkel der er død?... er nu igen tilbage på lageret, efter at have været udsolgt. Du kan købe den online i alle boghandlere - bl.a .her hos saxo.com ... og læse mere om den her, hvor du kan høre, hvad andre synes om denne samt finde anmeldelser af bogen også - bl.a. fra MindfulnessforeningenGave

Meditation "Kropsscanning" til at sænke farten

En meditation med fokus på at komme ned i kroppen og derved lidt væk fra det travle sind. OBS - det er normalt at ryge tilbage i tankerne igen og igen. Se om det er muligt hver gang, du bliver indfanget at tanker, kærligt at rette opmærksomheden tilbage til min guidning. Dvs. hver gang tankerne flyver, har du mulighed for at træne at komme tilbage, og det er faktisk en ret god træning. Så helt ok med mange tanker. Det handler ikke om, at tankerne skal væk, men om at se dem, som de er - mentale konstruktioner, der kommer og går - samt at lære at forholde dig anderledes til disse

79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page