top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

At være tro mod den, du er - vejen til indre glæde

Jeg er på stilhedsretræte og en af underviserne fortæller, at en af de største årsager til lidelse er, at vi er kommet for langt væk fra den, vi virkelig er. Der kan være kommet så mange filtre på os. Måske begrænses vi af ”burde” og ”skulle”. Hvad der er rigtigt og forkert? At leve op til andres forventninger. Hvad andre tænker? Frygten for folks dom. Mister vi mon nogle i svinget, hvis vi siger nej, sætter grænser, er for meget eller for lidt, eller forfølger vores drøm. Hvis vi er tro mod den, vi virkelig er. Jeg er opvokset med en far, der led af depressioner og hans humør steg, når jeg gjorde ham glad. Når jeg spillede og sang min egen amatøragtige sang på klaveret, når jeg krammede ham, og når vi to tilbragte tid sammen. I det hele taget gjorde jeg meget for at mægle og forebygge konflikter i familien. Det føltes så godt at passe på og ”gøre godt”. Jeg lærte at passe på ”de svage” og forsvare dem med næb og klør. Ifølge min far var der INGEN, der var dumme. Han var ordblind i en tid, hvor man ikke kendte til ordblindhed og blev derfor ofte kaldt dum som barn. Jeg lærte at tilpasse mig samt at gøre det forholdsvis ukompliceret for andre at være sammen med mig. Jeg har levet – ligesom så mange andre – med frygten for andres dom, for at miste, og gør det til dels stadig. Det har både været en gave at få ”at gøre godt” med i livet samt en udfordring. Jeg elsker at hjælpe andre med at få det bedre. Jeg elsker at lave det, jeg laver. Jeg vil ikke bytte! Udfordringen er dog, at det i livet ikke altid er muligt at gøre alle andre godt. At vi nogle gange mister os selv i forsøget på at gøre andre godt og på at undgå folks dom. Nogle gange må vi være klare i spyttet, sige nej og sige fra for at passe på os selv. Vi kan ubevidst komme til at såre andre. Nogle kan vi ikke gøre godt, og relationer kommer og går. Hvis vi kun danser rundt i livet efter at gøre andre godt, efter frygten for at miste, og frygten for hvad andre mener eller synes kan det stoppe os med at forfølge vores drømme. Vi kan blive slaver af vores egen historie, idet vi ikke tør være tro med den, vi er . Min erfaring er, at vi med selv-kærlighed (self-compassion, selvomsorg, medfølelse – kært barn har mange navne) kan komme langt. Vi kan lære at holde af os selv præcis, som vi er. Lære at vi – ligesom mange andre – agerer ud fra gode intentioner. Lære at når vi leder med hjertet først, så kan det ikke gå helt galt. Jeg sidder her ved afslutningen af mit stilhedsretræte med følelsen af en klarhed. En fornemmelse af, at jeg er kommet tættere på den, jeg virkelig er. At jeg i højere grad tør stå ved og har en dyb tillid til, at jeg – ligesom alle jer – er god nok præcis som jeg er. At jeg er god til det, jeg laver. At jeg er på rette vej. Og at jeg ikke frygter for andres dom i samme grad som tidligere. Vi kan komme tættere på den, vi er, når vi praktiserer selvomsorg og møder os selv kærligt og forstående. Vi kan lære at holde af og forstå os selv og andre og alle vores/deres uhensigtsmæssigheder. Når vi leder med hjertet først og har tillid til, at vi er på rette vej. Vi får måske i ny og næ brug for at spørge Universet, Gud, Englene om hjælp til at vise os vejen. Det tyr jeg bl.a. til, når det hele brænder på, og jeg ikke kan finde ro i at praktisere self-compassion. Yderligere øver jeg mig også i at sige ”det vil jeg sgu’ da skide på” efter et råd fra min veninde. Prøv det. Det kan faktisk føles rigtig godt og fremtvinger altid et lille smil på mine læber😊 Ved at holde af os selv og være tro mod den, vi er, kommer vi tættere og tættere på den, vi virkelig er. Det er en livslang inspirerende og udfordrende rejse, hvor vi løbende kommer nærmere og nærmere Med ønske om en god måned til dig. Nedenfor kan du læse om arrangementer, der kan hjælpe dig med at komme tættere på den, du er; at finde den indre glæde, indre kærlighed og mere ro og fred.

Kommende arrangementer

Allerede nu på fredag, kan du møde selveste Mr. Awakening Joy, James Baraz, online. Han afholder et online-arrangement hos Copenhagen Insight Meditation: Du kan læse mere her og nedenfor. Aftenen er baseret på Dãna - dvs. at du ud af generøsitet betaler det, du har mulighed for. Det er en enestående mulighed for at møde James. Du kan tilmelde dig her: Torsdag den 16. september starter forløbet "Awakening Joy" på Lyngby Hovedgade. Det er et 10-ugers forløb, der hjælper dig med at finde den indre glæde. Du kan tilmelde dig her Det er også muligt at tilmelde dig til næste "Awakening Joy og Compassion workshop", der afholdes lørdag den 13. november i Århus.


Gave til dig!


Herunder finder du en video, der fortæller lidt nærmere om self-compassion (selvomsorg) samt en meditation "altid allerede elsket", som du evt. kan bruge, når du har brug for lidt omsorg.


Jeg håber meget, at du får glæde af disse


Mange kærlige hilsner fra Dorte
50 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page