top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Er du ærlig? Du er god nok, som du er!

Kender du til at sige ja, når du inderst inde har lyst til at sige nej? Eller siger "nej tak" til hjælp, selvom det rent faktisk kunne være rart med lidt ekstra hjælp?


Jeg har flere samtaler med personer, der løber rundt fra det ene arrangement til det andet med sig selv halsende efter. De kan næsten ikke trække vejret, kroppen gør ondt, de farer måske hurtigere op og oplever, at deres bekymringer tager til.


Hvorfor er det mon så svært at sige stop, sige nej, sætter grænser og være ærlige? Hvad er det mon, vi frygter?


Noget af det mest essentielle for os mennesker er at være en del af noget. En del af flokken. Yderligere er det på samme tid vigtigt for os at føle os af værdi. Det kan være en svær balancegang - for hvordan kan jeg føle mig af værdi, hvis andre oplever, at jeg melder fra og i perioder melder mig ud af flokken? Hvad sker der, hvis jeg siger nej? Og hvordan kan jeg være tro mod mig selv, hvis jeg bliver ved med at kæmpe for at være en del af flokken?


En klog mand (Buddha) sagde engang:


Those who speak a little will be judged

Those who speak a lot will be judged

Those who are silent will be judged


Jeg tænker, at noget af det vigtige her er at huske på, at vi er gode, lige som vi er. Vi er skønne, lige som vi er, om vi siger ja eller nej. Og uanset om vi siger ja eller nej, så vil vi altid møde mennesker, som vil være fordomsfulde overfor vores valg. Det vigtige er, at vi kan lære at stå i vores egne kerne og have det godt med de valg og fravalg, vi foretager. Og ikke mindst virkelig få tiltro til, at vi er gode nok, som vi er!

(og måske ville folk omkring os faktisk føle sig endnu bedre tilpas, hvis vi begyndte at være ærlige, så de ikke skal gætte på, om vi virkelig mener det eller ej!)🍀Hvis du gerne vil lære at blive bedre til at acceptere dig selv, som du er. Sige til og fra, og møde dig selv omsorgsfuldt, når du siger til eller fra, eller er udfordret på den ene eller anden måde, kan du deltage i efterårsforløbet "6-uger med fokus på self-compassion og glæde" som starter fredag den 29. september.


🍀Du kan også vælge at komme til et af de foredrag, som tager udgangspunkt i min bog, og som alle har aspekter af mindfulness, self-compassion og glæde med. Jeg starter på onsdag i Jylland på Ry Bibliotekkl. 19. På Sjælland er det den 10. oktober på Østerbro (Øbro Jagtvej Bibliotek) kl. 19 og i Struer på Struer Bibliotekden 2. november kl. 19. Du kan læse mere og tilmelde dig nedenfor.


🍀Du er også velkommen til at lytte til nedenstående meditation "Altid allerede Elsket", som måske kan få dig tættere på en tro på, at du ER god nok som, du er!


Mange kærlige hilsner fra Dorte


Arrangementer:


Foredrag med udgangspunkt i bogen Sig mig, er det din onkel der er død?

🍀Tirsdag den 13. september på Ry Bibliotek fra 19-21. Du tilmelder dig her 🍀Tirsdag den 10. oktober på Øbro Bibliotek på Jagtvej (Østerbro) fra 19-20.30. Du tilmelder dig her 🍀Torsdag den 2. november på Struer Bibliotek fra 19-20.30. Du tilmelder dig her6-ugers Self-Compassion forløb Kursusstart 29. september Dagshold: fredage fra 9:30-11:00

Kurset Self-Compassion og glæde tager udgangspunkt i det empirisk understøttede 8-ugers MSC-program designet til at øge evnen til at møde dig selv omsorgsfuldt i udfordrende situationer samt styrke din modstandsdygtighed og robusthed. Yderligere vil flere aspekter fra James Baraz anerkendte program Awakening Joy også blive inddraget.​

Så hvis du gerne vil lære at være mindre hård ved dig selv (måske endda behandle dig selv lige så venligt, som du behandler en god ven), finde mere ro og træne glæde, så er dette kursus noget for dig. Der arbejdes undervejs løbende med at opdyrke glæde, ro og robusthed samt at få et andet og mere konstruktivt forhold til tanker.


Til dig Meditationen "Altid allerede Elsket"


Copyright © 2023 Mind the Busy Mind, All rights reserved.

You are receiving this email because you opted in via our website.


Our mailing address is:

Mind the Busy Mind

Strandvænget 15 Copenhagen 2100 Ø

Denmark Our e-mail is:

dorte@mindthebusymind.dk


Our Phone:

+45 29 28 77 50

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page