top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Glædens brusende effekt


Når du er i en tilstand af glæde, efterlader du et smittende aftryk på verden... Når man som jeg for tredje gang er ved at bygge en virksomhed op, kan selv jeg, som er certificeret underviser i glæde!, glemme glæden i ny og næ. I dag, da jeg stod op, havde jeg lyst til at kaste håndklædet i ringen og give op. Jeg blev mødt af tanker som.."hvem tror du lige, du er", "hvem gider læse din bog", "du bliver aldrig til noget", "du underviser i glæde og er ikke selv glad", "du burde meditere, for så får du det bedre". Tankerne fortsatte i et væk... Midt i det hele huskede jeg et spørgsmål, Helen Gamborg stillede på det stilhedsretræte, jeg var på i sidste uge. "Hvordan vil det føles indeni lige nu, hvis du ikke har modstand på det, der er her lige nu - dvs. hvis du lige nu fuldstændig accepterer din nuværende livssituation?" Et dejligt spørgsmål, der hjalp skulderne med at sænke sig; tilladelse til at være lidt trist, til at finde ro omkring ikke at have mediteret i dag, en accept af ikke at være effektiv omkring min bogskrivningsprocess. Bare tillade det, der er her lige nu, uden en tankekamp i øverste etage. At være lige her, lige nu, uden modstand, at omfavne situationen og tale til mig selv, som jeg ville tale til en ven i en lignende situation: "Det er helt ok, at du er lidt trist i dag. Andre iværksættere har også dage, hvor de har lyst til at give op. Det skal nok gå, søde du" Yderligere gentog jeg min daglige intention, alt imens jeg holdt hånden på hjertet "May I let love, trust and joy be a guiding light in my life today"...kombineret med en slags manifestation (et ønskeligt fremtids-scenario), som jeg ofte gentager, imens jeg ser mig selv i denne ønskelige fremtidige situation. Alt dette var ekstremt hjælpsomt. Ikke at jeg gik fra tristhed til stor lykke. Men der kom en blødhed over mit møde med mig selv. Jeg pakkede rygsækken, tog min pc med og tog på café for at skrive. Jeg havde simpelthen brug for at mærke folk omkring mig. På vej til caféen passerede jeg en butik med en trøje fra Moshi Moshi Mind med teksten "Don't rush something you want to last forever". Det må være et tegn, tænkte jeg. Jeg ELSKER jo, hvad jeg laver, og har ekstremt travlt med at få det hele til at køre på én gang. Måske er det faktisk ok, at det tager lidt tid..? Det er jo hvad, jeg ville sige til en kær ven, der var i samme situation som jeg. Jeg kan høre alle de beroligende ord, jeg vil sige til en ven....Måske jeg skulle rette disse ord mod mig selv! Så husk endelig det, når du møder udfordringer på din vej - forestil dig, hvad du ville sige til en ven i samme situation, og se om det er muligt at rette samme ord mod dig selv. Du kan endda muligvis skrive ordene ned. Det er ikke nødvendigvis let i starten, men jeg lover dig, at det bliver lettere og lettere... Nå, men tilbage til den indledende sætning "Når du er i en tilstand af glæde, efterlader du et smittede aftryk på verden" Det er helt korrekt, og det kan være meget smittende at være sammen med folk, der spreder glæde. Glæde mødes ofte af glæde, så der er tusindevis af argumenter for at træne glæden (også for hjernen), og jeg har hjulpet mange med at finde glæden igen. MEN det kan være svært at træne glæden, når vi har modstand på, hvordan vi har det lige nu. Så første skridt på vej mod glæden er at lære at omfavne det, der er her lige nu og møde det omsorgsfuldt. Ligesom jeg i dag omfavnede tristheden og endte med også at tale til mig selv, som jeg ville tale til en kær ven i samme situation.

Glæde må derfor ikke blive noget, vi presser ned over hovedet på os selv. Det er også en vigtig pointe, som James Baraz, min underviser og ophavsmand til "Awakening Joy" gentager igen og igen. "Awakening Joy" (på dansk "MERE GLÆDE, FÆRRE BEKYMRINGER") er således ikke et "feel good" kursus, men et "feel everything" kursus. Det er et kursus, hvor du lærer at være på udkig efter de gode oplevelser og behagelige øjeblikke omkring dig - alt imens du lærer at udøve omsorg over for dig selv og andre. Du lærer også at benytte intentioner, som jeg gjorde i dag, da tristheden var en skygge på himlen...og meget meget mere. Du kan læse mere om kurset her og under"Kommende arrangementer" nedenfor. Jeg håber, vi ses...? Ps. Hvis du gerne vil deltage, men har svært ved at finde ressourcerne til kurset, er du velkommen til at kontakte mig, så vi kan finde en god løsning for dig!

Du kan finde mere information om kurset her: https://da.mindthebusymind.dk/awakening-joy


27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page