top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Hvis jeg ikke er sød, hvem er jeg så?

"Dorte, du er slet ikke så sød, som du går og tror du er!" Hvad....?! Er jeg slet ikke sød? Men min mission er jo at bruge den del af mig til at hjælpe andre på vej, så de ikke ender i samme situation som min far og søster. Jeg deler min frustration med min veninde. Fortæller hvad min terapeut har sagt til mig. Hun sender derefter dette citat til mig (af Jung) "I'll rather be whole than good" Med min terapeut og venindes kærlige vejledninger åbner der sig - dag for dag - nye aspekter af at være mig. En verden, hvor det er tilladt (ikke skamfuldt) også at være vred, frustreret og irriteret. Følelser, som ikke var "tilladt" i min barndom, da jeg følte et ansvar for at sikre glæden derhjemme; for med smil og kærlighed at få min far op ad sengen samt sikre, at der ikke opstod konflikter i familien. Her var det naturligt at påtage sig rollen som den søde... Men nu oplever jeg så småt, at det er lettere at leve. Der er en lethed i tilladelsen til at være hel i stedet for god. At tillade alle sider (som vi jo alle har) i stedet for at undertrykke dem (hvilket kan medføre, at de så senere kommer ud på en ikke-hensigtsmæssig måde eller begrænser os på anden vis). At tillade alle aspekter af at være menneske i stedet for at tabe sig selv i forsøget på at leve op til at være på en bestemt måde. Sidst jeg var på Vækstcenteret i Nørre Snede inviterede Helen Gamborg os til at reflektere over spørgsmål, som lød cirka sådan her, og som du måske også vil finde hjælpsomme: 1. Hvad ønsker jeg, at andre siger/tænker om mig? 2. Hvad ønsker jeg ikke, at andre siger/tænker om mig? 3. Hvilken pris har ovenstående? 4. Er det prisen værd? For mig har det ikke været prisen værd, og jeg mærker, hvordan tilladelsen til at være hel sænker mine skuldre. Hvordan der er en forløsning i at tilgive og forstå mig selv, når jeg bliver frustreret og vred, i stedet for at udskamme og prøve at gemme den del væk. Hvis du kunne have lyst til at blive bedre til at anerkende dig selv og dermed ikke "løbe rundt" for at hverve den fra andre og måske tabe dig selv på vejen, kan du prøve kræfter med månedens meditation "At anerkende dig selv gennem en andens øjne". Du kan også vælge at deltage i kurset Awakening Joy - mere glæde, færre bekymringer, som starter torsdag den 22. februar hos Shakti House i Hellerup. Du kan læse mere og tilmelde dig nedenfor. Mange kærlige hilsner fra Dorte

..............................................................................................................................................................


Arrangementer:

Foredrag med udgangspunkt i bogen Sig mig, er det din onkel der er død? 🍀Tirsdag den 10. oktober på Øbro Bibliotek på Jagtvej (Østerbro) 🍀Mandag den 30. oktober i Viborg 🍀Onsdag den 1. november i Randers fra 19-20.30 🍀Torsdag den 2. november på Struer Bibliotek fra 19-20.30. Du tilmelder dig her 🍀Mandag den 6. november i Silkeborg fra 19-20.30. Skriv til mig for tilmelding (Bliver eventuelt online også, så flere kan deltage)


Du kan købe "Sig mig, er det din onkel, der er død?" online i alle boghandlere - bl.a. her hos saxo.com og låne den på bibliotektet.


..............................................................................................................................................................

6-ugers Self-Compassion forløb Kursusstart 19. januar, 2024 Dagshold: fredage fra 9:30-11:00

Kurset Self-Compassion og glæde tager udgangspunkt i det empirisk understøttede 8-ugers MSC-program designet til at øge evnen til at møde dig selv omsorgsfuldt i udfordrende situationer samt styrke din modstandsdygtighed og robusthed. Yderligere vil flere aspekter fra James Baraz anerkendte program Awakening Joy også blive inddraget.​Så hvis du gerne vil lære at være mindre hård ved dig selv (måske endda behandle dig selv lige så venligt, som du behandler en god ven), finde mere ro og træne glæde, så er dette kursus noget for dig. Der arbejdes undervejs løbende med at opdyrke glæde, ro og robusthed samt at få et andet og mere konstruktivt forhold til tanker. Du kan læse mere og tilmelde dig her


..............................................................................................................................................................


8-ugers Awakening Joy forløb Kursusstart 22. februar, 2024 Hvis du har lyst til at dykke mere ned i Awakening Joy programmet, får du her muligheden for over 8 uger at praktisere de forskellige øvelser. Vi starter igen til foråret, 2024.

"Dejlig atmosfære og kompetente undervisere, som er meget omsorgsfulde og udstråler den venlighed, de taler om" ~ deltager på kurset i 2022 "Kurset føles selvkærligt - som en gave til mig selv" ~ deltager på kurset i 2022..............................................................................................................................................................


Til dig Meditationen "At anerkende dig selv igennem en andens øjne"75 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page