top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Intention og glæde

Tell me, what is it your plan to do with your one wild and precious life?

~ Mary Oliver i digtet "The Summer day"Torsdag den 14. marts starter en morgen-meditationsrække på Øbro Jagtvej Bibliotek. Vi mødes fra 9:00-9:30 (alle er velkomne, og det er ganske gratis), og første gang vil jeg - foruden at guide en meditation - tale lidt om intentioner og fordelene ved at sætte disse. 


Vi går netop nu fra en mørk vinter til et lysere forår, og i denne overgang har flere et ekstra behov for at lade batterierne op. Fyldes op, mærke glæden i kroppen og bruge mildheden til ikke at lade følelser og tanker overmande os. At sætte intentioner om at vælge glæden og/eller mildheden til samt at meditere sammen kan være en rigtig god hjælp i overgangen.


Da jeg startede min rejse med at sætte intentioner - og på samme tid deltog i James Baraz "Awakening Joy" forløb -  startede jeg dagen med at sige "må glæde være et vejledende lys i mit liv i dag". Jeg savnede at være glad. Vi var flyttet til Texas i USA efter nogle naturrige år i Norge, og jeg savnede naturen, havde svært ved at vænne mig til varmen, manglede fortove (man kører til alt i Texas!) og følte, at amerikanerne var enormt overfladiske. Mine negative tanker om USA tog simpelthen over, og dermed gik der en rum tid, inden jeg åbnede op for alle de glæder, som tiden i USA også bød på.


Jeg vil ønske, at jeg på dette tidspunkt havde vidst, at glæde kan trænes glæde, samt hvor hjælpsomt det kan være at sætte intentioner og ikke mindst meditere sammen med andre (og ikke kun alene). Når dagen startes med en intention og meditation, oplever jeg dette som en støtte gennem dagen. I ny og næ gentager jeg intentionen flere gange dagligt - som i dag er ændret til "Må jeg mærke kærligheden og sprede kærligheden, og må jeg mærke glæden og sprede glæde - hvis jeg opdager, at jeg er kommet på afveje - og f.eks. har ladet frustration strømme ud over familiemedlemmer.


Jeg oplever for tiden, hvor jeg underviser i kurset "Awakening Joy", at jeg støder på enormt mange venlige mennesker, samt oplever sansninger ved behagelige øjeblikke i endnu højere grad. Jeg har f.eks. lige mødt to søde mænd, der uafhængigt af hinanden havde godbider i deres lommer til Luna (min labrador). Jeg mærkede tydeligt, hvordan deres venlighed og varme nærede og fyldte mig op. Smilet på mine læber, varmen og prikkende fornemmelser i hænder, arme og bryst i mødet med dem, samt fornemmelsen af disse sansninger, da jeg gik derfra og tænkte tilbage på mødet med disse "venligheds-agenter" på min vej.  Som nævnt flere gange før, er det vigtigt, at vi netop dvæler ved, sanser, og lærer at mærke, hvordan det føles at være glad, venlig, taknemmelig mv., således at det registreres i hippocampus - hjernens center for bl.a. lagring af information.


Alt dette og meget mere kommer vi ind på torsdage i marts, april og maj, hvor meditationsrækken på bibliotektet afholdes. Så hvis du har lyst til at høre mere og meditere sammen med andre, er du velkommen torsdag den 14. marts kl. 9:00 til 9:30 på 3. sal på Øbro Jagtvej Bibliotek på Jagtvej 227, 2100 Østerbro.


Kom gerne 5 minutter før tid, da vi starter kl. 9:00 på 3. sal.

(Du åbner hoveddøren ved hjælp af dit sundhedskort) 

Du kan læse mere og tilmelde dig her på bibliotekets hjemmeside.


Hvis du gerne vil lære at møde dig selv mere mildt og venligt (måske har du en indre kritiker, der arbejder på højtryk?), har du også mulighed for at deltage i kurset "Self-Compassion og Glæde", der starter fredag den 12. april kl. 10:00-12:00. Det er et 6-ugers kursus, hvor vi mødes hver 14 dag.


Nederst på siden finder du en meditation på Glæde og Intention, som du kan lytte til.


Mange kærlige forårshilsner fra Dorte


Arrangementer


Morgen-meditationer på Øbro Jagtvej Bibliotek

Opstart: torsdag den 14. marts


Fra torsdag den 14/3 til torsdag den 30/5 udbydes morgen-meditationer på Øbro Jagtvej Bibliotek fra 9:00 til 9:30. Bemærk at arrangementet finder sted på 3. sal, samt at du skal bruge dit sundhedskort for at komme ind via hoveddøren på biblioteket. Emnet første torsdag er Glæde og Intentioner.

Arrangementet er gratis.


Self-Compassion og Glæde

Opstart: fredag den 12. april

Hvis du gerne vil lære at være mindre hård ved dig selv (måske endda behandle dig selv lige så venligt, som du behandler en god ven), finde mere ro og træne glæden, er dette kursus for dig. Der arbejdes løbende med at opdyrke mildhed og robusthed samt at stige af tanketoget.


Individuelle samtaler

med fokus på meditation


Du kan læse mere om individuelle samtaler her


Til dig 

Meditation: Glæde og Intention18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page