"When you feel yourself breaking down, may you break open instead. May every experience in life be a door that opens your heart, expands your understanding and leads you to freedom" ~ Elizabeth Lezzer Mit dybeste ønske er at sprede et håb om, at vi ikke kun skal frygte smerte. At vi på trods af tab og andre ulyksaligheder kan komme videre. At smerte kan være med til at åbne vores hjerter, øge vores forståelse for hinanden samt skabe en forbindelse imellem os, som er en af grundsøjlerne til velvære. En forbindelse og et nærvær, jeg til tider oplever til mennesker, dyr og naturen, som kan skylle frygt og utilstrækkeligheder væk. Og som kan få opgaver, der synes uoverskuelige til at være overskuelige. Richard Davidson, amerikansk forsker og neurovidenskabsmand, gav i forrige uge i DRs koncertsal et indblik i de fire grundsøjler for velvære - hvor forbindelse var en af disse Jeg er overbevist om, at både min søster og far - til nye læsere: som begge begik selvmord, da jeg var 15 år - kunne have fundet vejen ind til noget dybere via deres smerte. I deres fortabthed, utilstrækkelighed og manglende lyst på livet. Hvis altså de havde fået hjælp... Jeg tror på ovenstående citat af Elizabeth Lezzer. At vores ubehagelige oplevelser kan være en dør, der åbner vores hjerte og udvider vores forståelse og fører til frihed. Jeg tror på, at vi qua vores smerte lærer at skrælle alle de lag af, som dækker for det sande. Den vi virkelig er. Jeg tror på, at vejen til forbindelsen og dermed nærværet og kærligheden er åben for os alle. Og at denne forbindelse er helende. Hvis vi altså tør at lade hjertet åbne, og se på den adfærd, de overbevisninger, tanker og synsninger (de lag), som begrænser os i at leve sandt og i tråd med den, vi er. Vores værdier. Vores Indre Guld. For mig har min spirituelle praksis - bøn, meditation, compassion og bevidsthedstræning - hjulpet mig mod døren til hjertet. Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan smerte kan åbne dit hjerte, hvordan selvkritik kan erstattes af omsorg og forståelse, og hvordan flugt (på sigt) ikke er løsningen, er du velkommen til at deltage i et af følgende foredrag. Det første afholdes i Aarhus den 6. maj. Dernæst Aalborg den 7. maj, Odense den 8.maj og København den 15. maj , hvor udgangspunktet er min egen historie og dermed min bog "Sig mig, er det din onkel der er død?" Du kan finde link til tilmelding nedenfor.
Nederst på siden finder du en meditation "Optøning af hjertet", som du kan lytte til, hvis du har lyst.
Mange kærlige sommer-på-vej hilsner fra Dorte
Arrangementer:
Foredrag:
Fra selvkritik til self-compassion
Tilmeldingslink til de fire byer findes her
Morgen-meditationer på Øbro Jagtvej Bibliotek
Vi fortsætter hver torsdag morgen 9:00-9:30 i maj måned
Bemærk at arrangementet finder sted på 3. sal, samt at du skal bruge dit sundhedskort for at komme ind via hoveddøren på biblioteket.
Arrangementet er gratis.
Du kan læse mere og tilmelde dig her
Individuelle samtaler - med fokus på meditation
Du kan læse mere om individuelle samtaler her
(Online-samtaler foretages også)
Sig mig, er det din onkel der er død?
Du kan købe "Sig mig, er det din onkel, der er død?" online i alle boghandlere - bl.a. her hos saxo.com og låne den på bibliotektet.
"Jeg er i fuld gang med at læse din bog og er pt. i en lidt svær periode, så jeg vil bare lige sige, at det jeg har læst indtil nu er en stor hjælp for mig, og det er bare en rigtig god bog, du har skrevet. Så tusind tak"
- Dorrit
(Du kan læse mere om bogen her)
Til dig
Meditation: Optøning af hjertet
Denne øvelse/meditation er tænkt som en hjælp på de dage, hvor du føler dit hjerte er frosset lidt til og undersøger, om solens stråler, varme og omsorg kan løsne op og få isen/følelsen til at smelte. En ubehagelig følelse (som f.eks. frustration, vrede, tristhed, utilstrækkelighed, mv.) varer ca. 90 sekunder. Men qua den måde, vi forholder os til denne, varer den ofte længere og slår os omkuld. Måske kan omsorg og varme få hjertet til at tø op, og følelsen til at fylde mindre, så du ikke i samme grad bliver overvældet af denne?
Comments