top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Sig mig, er det din onkel, der er død? Flugten der øger frygten

Opdateret: 16. mar. 2022

Nedenfor følger prologen til mig bog "Sig mig, er det din onkel, der er død? Flugten, der øger frygten", der udkommer i løbet af sommeren. Prolog


Shame needs three things to grow exponentially in our lives: secrecy, silence, and judgment.

~ Brené Brown Jeg sidder i rundkredsen. Observerer alle mine medkursister, der går ind og tager en plads midt i rummet. De deler deres skamfulde historier. Hvad de har gået og gemt på i så mange år. De er modige. Folk er rørt. Jeg er rørt og mærker, hvordan omsorgen og hjerteligheden øges inde i mig og i rummet blandt de cirka femogtyve andre deltagere. Venlige smil, tårer og varme. Jeg mærker en snert af lyst til at dele. Jeg ved, skam vokser i stilhed. Jeg må gå derind. Her er trygt, og måske kommer chancen ikke igen. Hele min krop ryster. Tørretumbleren er på færre i maven igen. Der går en rum tid, og så sætter jeg mig ind i midten. Der er stadig et par stykker, der skal dele inden mig. Så jeg kan nå at gå ud igen. Men jeg bliver. Jeg gør det. Modet er med mig. Jeg rømmer mig. Er tør i halsen. Begynder med rystende stemme ”Jeg er bange for at miste, hvilket jeg hader mig selv meget for”. Hele kroppen ryster lige nu. Stemmen er sprød. Tårerne presser sig på. ”Da jeg var teenager, kunne jeg finde på at cykle efter min barndomskæreste, fordi jeg var bange for at miste ham. Jeg har været så bange for, at dem jeg holder af vil forsvinde ud af mit liv. Bange for at stå helt alene tilbage” Jeg holder en kort pause og mærker tårerne, der nu triller ned ad kinderne. ”Da jeg var 15 år, mistede jeg først min søster. Hun begik selvmord. Godt to måneder efter mistede jeg min far. Også til selvmord”. Jeg taler – som vanligt - med 110 kilometer i timen. Jeg lukker øjnene og forsætter. Kroppen ryster stadig, som når jeg har badet for længe i havet om vinteren. ”Det pudsige er, at jeg ufortrødent fortsatte livet i fuldt gear, som om intet var hændt efter de døde. Jeg flygtede fra smerten. Flygtede ind i at have det sjovt og være social. At glemme. Men jeg kan ikke flygte længere!” Jeg er opløst, næsen løber og tanker om, at jeg er for meget, for ærlig, melder sig. Samt frygten for, hvad de andre i gruppen skal synes om mig. Jeg fortsætter dog. Fortæller, hvordan smerten - udtrykt i angsten for at miste - har indhentet mig. Hvordan jeg skulle sørge for glæden i hjemmet for at undgå konflikter. Få min far op af sengen hver dag. Sidst med ikke mindst om angsten for at blive som min far og søster – at gå samme vej, at tage mit eget liv. Der er helt stille i rummet. Tårerne triller, og jeg mærker rummeligheden. Helen Gamborg og Jacob Piet, vores undervisere, samt alle de andre medkursister udviser så megen rummelighed. Det er slet ikke svært at fortælle længere. Jeg fortæller, hvordan jeg flygter fra det, der går ondt. At jeg så gerne vil have det bedre. Hvordan jeg gerne vil være som alle andre kvinder, der er afslappede med at sende deres mænd på ski-ferie alene. Jeg fortæller, at jeg føler mig forkert, og slutter af med noget lignende ”Jeg vil altså også være god til at sende min mand afsted alene”. Dagen efter føler jeg mig noget sårbar. Fortryder lidt min ærlighed. Jeg kan her endnu ikke se og mærke effekten af at dele skammen. Men lige så stille og roligt løsnes der op. Jeg får en større omsorg for mig selv og det, der er hændt. Jeg er mindre bange for at blive som min far og søster. Senere da jeg stifter bekendtskab med self-compassion, lærer jeg for alvor at møde angsten kærligt, når den dukker op. Første skridt mod at omfavne skammen, forløsningen, ikke løbe bort og flygte længere, er taget… Må alt det du gemmer få lyset af se. Så alt det der længes kan få kærligheden at føle ~Anja Steensig Jeg glæder mig til at fortælle mere om bogen og invitere dig til bogreception i løbet af sommeren. Nedenfor følger lidt om de kommende arrangementer - bl.a. "Glæden ved at være mig", som afholdes i naturhuset i Hellebæk, lørdag den 7. maj. Du kan også læse om James Baraz's besøg i Danmark. James er en meget anerkendt Dharma- og meditationslærer, der bl.a. underviser i at vække den indre glæde. Det bliver en vidunderlig weekend med fokus på glæden. Mange kærlige hilsner fra Dorte

Kommende arrangementer

Glæde i Naturhuset, lørdag den 7. maj - Glæden ved at være mig -


Har du lyst til at kultivere den indre glæde og blive inspireret til at holde af dig selv lige som du er, så er denne dag i Naturhuset med indlagt vandretur noget for dig. Vi mødes lørdag den 7. maj fra 10:00-14:00 i Naturhuset i Hellebæk. Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig herJames Baraz, Mr. Awakening Joy, besøger København den 20.-21. august


Lørdag og søndag den 20.-21. august får Mind the Busy Mind og Copenhagen Insight Meditation besøg af James Baraz. James er en fantastisk inspirerende, kærlig og varm underviser, som med garanti vil inspirere dig til at vække den indre glæde. Du kan læse mere om James besøg og tilmelde dig hans Awakening Joy workshop herGave til dig At læne sig ind i hjertet137 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page