top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Sindet der hindrer glæde

"Our only limitations are those we set up in our own minds"

~ Napoleon Hill


Når vi bekymrer os om fremtiden, fortryder hvad end der er sket i fortiden, når tankerne kører rundt i sindet for at finde en løsning, har vi det sjældent godt. 


Vi kan have en tendens til at tro, at den bedste måde at komme videre på er at gruble og ad den vej finde en løsning til at blive bedre version af os selv, finde en ny vej eller tage vigtige beslutninger.


Men ofte er sindet den største hæmsko. Og grublerierne den værste vej til en bedre fremtid. Vi tror på, at når vi gør noget - analyseret situationen eller kritiserer os selv - ja, så gør vi det endnu bedre næste gang. Problemet er bare, at sindet i "gøre-mode" ikke altid finder de samme løsninger som i "være-mode".


Vi kan via bl.a. meditation lære at observere vores sind istedet for at blive forført af dette. Se hvordan tankerne bare spiller os et puds. Observere hvordan tanker er mentale konstruktioner, der kommer og går. At tanker ikke kun er sandheder. Vi kan lære at lade tankerne flyde videre - som skyerne på himmelen - istedet for at tygge drøv på dem. Dette er en vedvarende træning, som kræver at vi bibeholder vores mindfulness-praksis og igen og igen træner at lade tankerne flyde. Træner at være med det, der er til stede, uden at have modstand på det. Dvs. en træning i at lade stå til. Ikke at stige på tanketoget. En øvelse i at se og observere tankerne, som vi dagligt har flere tusinde af - uden at give dem ekstra opmærksomhed. 


"Where attention goes, energy flows"

~ James Redfield


For mig er tankerne værst, når jeg som mor bekymrer mig over mine børn, eller min fremtid rent arbejdsmæssigt, eller hvis jeg er kommet til at sige noget, det evt. kunne mistolkes. Og sjovt nok, så synes tankerne altså, at det er sjovt at vågne op midt om natten. Her hjælper det mig ofte at ligge og observere mine tanker på en doven og afkoblet måde. Jeg forestiller mig, at jeg træder et skridt tilbage og ser på tankerne udefra, som var jeg i biografen og se en film. Jeg lader tankerne flyde uden at gå ind i dem. Ser hvordan de opstår i en perlerække efter hinanden. Nogle gange er det nok til, at jeg falder i søvn igen, og andre gange skal jeg helt ned i kroppen og bruge denne som et anker... eller ty til andre mere omsorgsfulde meditationer, som jeg kan fortælle om en anden gang.


I forløbet Awakening Joy - mere glæde, færre bekymringer arbejder vi bl.a. med sindet og med at forholde os mere dovent og afkoblet til sindet via brug af mindfulness. Vi kommer også ind på, hvordan vi aktivt kan kultivere glæde. For vi kan faktisk aktivt gøre noget for at få endnu mere glæde ind i vores liv. Kurset starter torsdag den 22. februar kl. 17.00 i Shakti House i Hellerup. Du kan læse mere og tilmelde dig nedenfor. Der er pt. tre pladser tilbage.


Nedenfor finder du meditationen "Et åndehul",  som du kan prøve kræfter med. 


Mange kærlige hilsner fra Dorte

...........................


Arrangementer:


Awakening Joy - mere glæde, færre bekymringer

Kursusstart 22. februar, 2024 kl. 17:00


Hvis du har lyst til at praktisere glæde over 8 uger, så har du igen muligheden. Ved hjælp af mindfulness og compassion træner vi glæde, taknemmelighed samt ikke at stige på tanketoget. Du kan læse mere og tilmelde dig her


"Dejlig atmosfære og kompetente undervisere, som er meget omsorgsfulde og udstråler den venlighed, de taler om" 

~ tidligere deltager på kurset


"Kurset føles selvkærligt - som en gave til mig selv"

~ tidligere deltager på kurset


Individuelle samtaler

- med fokus på meditation og compassion


"Da jeg var nede i det mørkeste kemo-hul, kom Dortes beroligende og tillidsfulde ord og stemme og trak mig op igen. Jeg glædede mig altid til mine møder med Dorte, fordi hun kunne noget helt specielt. Hun talte mig altid tryg, varm og fuld af tro på, at det hele nok skulle gå. Jeg er dig evigt taknemmelig for alle vores samtaler og meditationer igennem hele mit kræftforløb" ~ Linda, 50 år​


"Dorte er et varmt og uhøjtideligt menneske, som har en evne til at gøre meditation ukompliceret og meget lige til. Jeg har i rigtigt mange år lidt af angst og har gennem et forløb med Dorte fået yderligere selvindsigt. Jeg har via meditationer med Dorte fået indsigt i, hvordan jeg kan håndtere tanker, der fylder for meget, lært at være mere til stede i nuet og at finde mere ro" ~ Kvinde 43 år


 Du kan læse mere om individuelle samtaler her

(Online-samtaler foretages også)


Sig mig, er det din onkel der er død?


Du kan købe "Sig mig, er det din onkel, der er død?" online i alle boghandlere - bl.a. her hos saxo.com og låne den på biblioteket.


"Jeg har med stor glæde læst Dortes bog. Allerede i forordet fanges min nysgerrighed for at bevæge mig længere ind i den personlige fortælling, som Dorte så åbent deler ud af"

~Hanne Ravn 


(Du kan læse hele anmeldelsen af Hanne Ravn fra Mindfulness-foreningen her og lytte til en podcast med Flora om bogen her)❤ Til dig ❤

Et åndehul
24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page