top of page

Bogudgivelse

Sig mig, er det din onkel der er død?

Du kan læse mere nedenfor

2022-08-12 20.37.06.jpg

Anmeldelser

1. Hos Mindfulnessforeningen her

2. Hos Mindfulnessguiden her

samt indsat nedenfor

Bogreception i solskin
Bogreception og taler

Testimonials
​Hvad andre siger om bogen

“Det er en bog, jeg mærker, og hvor jeg gennem de mange detaljerede situationer med anvendelse af selvmedfølelse midt i hverdagens og livets udfordringer oplever på egen krop, hvordan selv-medfølelsen stråler og blødgør kroppen indefra, bringer accept og mere lethed til livet. Det er en bog for alle, som gerne vil erfare, hvor helende det er at invitere selvmedfølelsen indenfor, eller som bare ønsker mere venlighed, glæde og lethed i livet.”

~ Jesper Dahlgaard, docent og forskningsleder, VIA University College, og lektor, Aarhus Universitet!

 

Det er en meget fin bog – med værdi for alle – der ikke ‘bare’ handler om at miste en far og en søster – men om at have det svært i livet, og hvordan man kan arbejde for at have det lettere med det svære. Det er virkeligt godt det med at veksle mellem selvbiografi og selvhjælpsbog – det kan noget. Sat sammen, som du gør det, gør det relevant, og man kan se anvendelse. Man kan mærke, du har noget på spil og vil noget.”

~ Marianne Dahl, Managing Director og partner hos Boston Consulting Group (BCG)

​

Jeg vender åndeløst den sidste side i bogen, og mit hjerte bliver stille. Sikke en vidunderlig læseoplevelse. Du har taget mig fra den dybeste smerte til lyset, helingen og kærlighedens favntag. Jeg har grædt og smilet med dig, følt livskraften og mildheden strømme mellem ordene og under linjerne. Jeg har genkendt kærlighedens og nærværets kraft, oplevet, hvordan du giver det ordløse stemme – og blidt viser den lysende vej gennem frygten og smerten. Din sårbarhed og gennemsigtighed har ladet mig genkende min egen menneskelighed, så den er blevet favnet i en endnu større ømhed.”

~ Eva Andrea Ditlefsen, forfatter og foredragsholder

 

Anmeldelser

Mindfulness-foreningens anmeldelse

September 2022 af Hanne Ravn

​

Jeg har med stor glæde læst Dortes bog.
Allerede i forordet fanges min nysgerrighed for at bevæge mig længere ind i den personlige fortælling, som Dorte så åbent deler ud af.

​

Dorte gør brug af grebet, der handler om både at fortælle den smertefulde historie, som hun har med sig og hvordan hun særligt med træning i mindfulness og compassion over de sidste 10 år får en dyb og kærlig kontakt til sig selv.

Igennem Dortes personlige beretning og proces med at heale sin historie, får vi som læsere indsigt i principperne i mindfulnesspraksis og specifikt i det compassion forløb, Awakening Joy ved James Baraz, som Dorte følger og senere bliver certificeret i selv at undervise i.


Bogen er rigt suppleret med citater fra lærere og forfattere samt links til forskning indenfor området. Det er berigende og løfter emnet, således at bogen både kan anbefales til fagprofessionelle og lægfolk.

Dorte er ikke tilbageholdende med at dele ud af, hvor svært det kan være at fastholde intension og praksis i selfcompassion og samtidig hvor tilgængeligt og nemt det er. Det gør bogen troværdig og i min læsning kunne jeg genkende det i mig selv et utal af gange. Det gør den særdeles velegnet at læse for alle.

​

Du finder et link til anmeldelsen her: 
https://mindfulnessforeningen.dk/sig-mig-er-det-din-onkel-der-er-doed/

 Mindfulness-guidens anmeldelse

28. august 2022 af Lene Møbjerg Toft

 

En af de bøger, der har gjort størst indtryk på mig denne sommer, er “Sig mig, er det din onkel, der er død?” 

Bogen handler om at miste og om vores naturlige trang til at flygte fra sorg og frygt.

Og den handler om, hvordan man kan finde fred med mindfulness og compassion. 

​

“Sig mig, er det din onkel, der er død” er skrevet af Dorte Olivarius Koustrup, der er en erfaren meditationslærer. 
 

En gavmild og inspirerende bog

Helt kort kan jeg sige, at det er en gavmild og inspirerende bog. 

Gavmild fordi den tager udgangspunkt i Dortes egen barske historie, som hun her vælger at dele. 

Inspirerende fordi den beskriver en vej ud af mørket, hvor hun deler de metoder og øvelser fra mindfulness og self-compassion, der har hjulpet hende på rejsen.
 

At miste sin far og søster

I bogen beskriver Dorte Olivarius Koustrup en barndom i skyggen af sin fars og senere søsters depressioner.

Allerede fra hun er helt lille, er hendes far i behandling med indlæggelser på psykiatrisk afdeling og elektrochok. 

Da hun er 15 år gammel, begår hendes storesøster selvmord. Hendes fars verden bryder sammen og to måneder efter tager han også sit eget liv. 
 

Det, som vi modstår, vil fortsætte

Dorte Olivarius Koustrup er i London med ungdomsskolen, da hun får besked om sin fars død. Hun lader som ingenting og flygter ind i at have det sjovt og være social. 

“Sig mig, er det din onkel, der er død”, spørger en af drengene fra ungdomsskolen i forundring over, at hun ikke udadtil reagerer på det. 

Psykiateren Carl Jung har sagt at ”det, som vi modstår, vil fortsætte”.

Og det kommer til at præge de næste mange år af Dortes liv.
 

Flugten, der øger frygten

I de kommende år gør hun alt for at flygte fra sorgen og frygten. Både frygten for at miste igen og for at blive som sin far og søster. 

På den måde lever hun et festligt ungdomsliv udadtil for at undslippe de svære følelser.

Men uanset, hvor meget hun skubber dem væk, forsvinder de ikke. De kommer til at fylde mere og mere. 
 

Ud af frygtens kløer

Bogen beskriver Dorte Olivarius Koustrups lange rejse ud af frygtens kløer.

En rejse mod heling og fred, der begynder, da hun lærer mindfulness og compassion og senere uddanner sig som underviser. 

Undervejs i bogen deler hun de metoder og øvelser, der har hjulpet hende undervejs. Metoder, der stadig i dag hjælper hende med at finde fred med sig selv og rumme de svære følelser.

Med masser af eksempler fra sit eget liv viser hun, hvordan træning i mindfulness, self-compassion og glæde (Awakening Joy) har hjulpet hende og kan hjælpe læseren. 
 

Selvbiografi og selvhjælpsbog

Bogen er let at læse, skrevet i et enkelt sprog med korte afsnit. Jeg læste den ved poolen og stranden på min ferie og den var svær at slippe undervejs. 

Bogen skifter mellem elementer af selvbiografi og selvhjælpsbog. Og det fungerer rigtigt godt. 

Samtidig væves nutid og fortid sammen. De mange detaljerede eksempler viser, hvordan hun selv anvender øvelserne i sin egen hverdag. 

Samlet giver det en troværdig beskrivelse af, hvordan man kan komme ud af mørket og få mere venlighed, glæde og lethed i sit liv.

Der er redskaber, der kan hjælpe. Der er en vej at gå, som andre har gået før dig.
 

Vi frygter alle at miste og blive forladt

Du behøver ikke selv at have oplevet voldsomme tab i dit liv for at blive inspireret af bogen.

For at miste er ikke kun at miste nogen til døden. Det er også at miste et venskab, en familierelation eller sit job. Eller at miste sig selv. 

Og frygten for at miste, for at blive forladt og stå alene tilbage, kender vi alle. Fordi vi alle ønsker at blive elsket, accepteret, holdt af og støttet.

Så på den måde er bogen henvendt til alle, der har oplevet at have det svært i livet, og som gerne vil arbejde med at få det lettere med det, der er svært.
 

Om forfatteren

Dorte er en erfaren meditationslærer, der har undervist i Norge, i USA og i Danmark.

Dorte er MBSR-lærer (mindfulness-baseret stressreduktion). Derudover er hun også uddannet i self-compassion hos Kristin Neff og Chris Germer og i James Baraz “Awakening Joy”-kursus. 

Du kan læse mere på hendes website Mindthebusymind.dk

​

​

Link til anmeldelsen
https://mindfulnessguiden.dk/sig-mig-er-det-din-onkel-der-er-doed/

Anmeldelse af Flora Tara Melchiorsen fra Livsbevidshed.dk 

​

"Det her er virkelig en af de fineste bøger og mest kærlige bøger, jeg har længe læst.

​

Den rører mig dybt, og jeg har måtte fælde en tåre flere gange undervejs, nok fordi jeg kan genkende Dortes smerte og sårbarhed så meget. I bund og grund er den så menneskelig, og så er hendes historie alligevel en barsk omgang. Men hun fortæller den så utroligt smukt og fint, så den rør ikke blot hjertet dybt, men selve sjælen. 

Ikke mindst fordi bogen er krydret med hendes egen rejse hjem til sig selv og sit hjerte - gennem compassion og mindfulness finder hun hjem igen. Hjem til ro og healing, hjem til at kunne rumme alt det svære og sorgfulde uden at gå i stykker af det.

​

Og det er lige præcis det compassion kan og gør, det styrker vores rummelighed og evne til at holde også det svære i livet uden at gå i stykker af det, og det hjælper os til at finde hjem til livsglæden og livets sjæl igen.

​

Dortes kæmpe tab af først sin søster til selvmord og derefter sin far, og hvordan hun langsomt gennem compassion og mindfulness træningen finder healing og rummelighed og ikke mindst opdager, at hun er anderledes, at hun ikke behøver frygte tristheden, og at angsten god kan rummes og bæres, er så utrolig fin og lærerig.

​

Jeg er vild med den her bog, og alle de fine små øvelser Dorte har krydret den med fra compassion. Derfor glæder jeg mig meget til at få hende med til en snak i mine fabuleringer i næste uge til en snak om sorg og hjerte gennem compassion.

​

Compassion er ikke som mange tror sådan noget kærligheds noget, det er så meget mere"

Artikler i Magasiner, ugeblade, aviser mv.

Magasinet Liv - du finder artiklen online her
December 2022

Artikel i magasinet Liv
Artikel i magasinet Liv
Artikel i magasinet Liv

ALT.DK (online)  - artiklen finder du her

Artikel i Alt for Damerne - online

- Hendes Verden
 31. oktober, 2022

Artikel i Alt for Damerne - online
2022-10-31 07.05.08.jpg
2022-10-31 07.05.18.jpg

- Holstebro Struer Dagblad
november, 2022 - du kan læse med her

Struer Dagblad
Artikel i Hendes Verden
Artikel i Hendes Verden

Ude og Hjemme
31. august 2022

Artikel i Hendes Verden
Artikel i Hendes Verden
Artikel i Hendes Verden
2022-09-01 09.44.56-2.jpg

- Østerbro Liv - læs med her
19. oktober, 2022

Artikel i Østerbro Liv

- Magasinet Sundhed - læs med her
online oktober, 2022

Artikel bog i MAgasinet SUndhed.png

Podcasts

Floras FAbuleringer

Fredag den 16. september

 EVA Andrea - live interview

kl. 11:11 den 8. september - på engelsk

bottom of page