top of page

Dorte Olivarius Koustrup

2022-09-01 22.19.49.jpg

Foto: Søren Jul Lambert

Dorte er 50 år, mor til tre og er et imødekommende, varmt og uhøjtideligt menneske, som har evnen til at gøre sine undervisninger og meditationer ukomplicerede og meget lige til"( kvindelig deltager, 43 år)

 

Dorte er en erfaren foredragsholder samt Mindfulness, Self-Compassion og Meditations-lærer med speciale i glæde. Dorte har afholdt mindfulness- og meditationskurser, individuelle samtaler, workshops og foredrag i Norge, i USA og i Danmark. Dorte flyttede tilbage til København fra Houston, Texas, i august 2019 efter en årrække i udlandet.


Dorte har en bred erfaring og har arbejdet med både virksomheder, foreninger, kommuner, folkeskoler, gymnasier og universiteter.

 

 Pt. er hendes fokus at afholde kurser, workshops og samtaler hos virksomheder og privat. Hovedsageligt med fokus på at hjælpe andre med at vække glæde og finde indre ro. Dorte er pt. også en del af Indre Styrke teamet hos Human Practice Foundation, som underviser 7. klasser i bl.a. mindfulness og compassion.

Dorte har lige udgivet bogen “Sig mig, er det din onkel, der er død?”og afholder også foredrag i den forbindelse. 

Uddannelsesmæssigt har Dorte oprindeligt en cand. merc. fra Handelshøjskolen i Århus, inden hun valgte at gå den mere spirituelle vej. Dorte har en MBSR uddannelse (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) fra Aarhus Universitet i Danmark/University of Massachusetts, USA, og en uddannelse som MSC Teacher (Mindful-Self-Compassion ) fra Center for Mindful Self-Compassion, San Diego, USA - en uddannelse udviklet af Kristin Neff og Chris Germer (pionerer indenfor forskning i self-compassion). Du kan finde Kristin Neffs forskningspuplikationer

https://self-compassion.org/the-research/

I juni 2019 blev Dorte endvidere Certificeret Awakening Joy lærer. Dorte er blandt den første gruppe af Awakening Joy-lærere, der er uddannet af James Baraz; den anerkendte meditationslærer og forfatter til "Awakening Joy - 10 Steps to Happiness" og medstifter af Spirit Rock Meditation Center i Californien. I tillæg til dette fungerer Dorte også som supervisor for de nye studerende, der er ved at uddanne sig som Awakening Joy lærere hos James Baraz, Berkeley, US.

Foruden ovenstående mindfulness-uddannelser har Dorte også en 200-timers yogauddannelses fra Yoga Works, da blid yoga i ny og næ er en del af undervisningen i mindfulness.

Dorte har mange års bred erfaring som underviser. Fra 2006-2015 som adjunkt og studievejleder først på Niels Brock og dernæst Copenhagen Business Academy. Som studievejleder beskæftigede Dorte sig ofte med stress-ramte studerende, og studerende som på anden vis havde det svært.

Dorte uddanner sig løbende og deltager i kurser og retræter i ind og udland - herunder følgende inden for de senere år: David Treleavens kursus i "Trauma Sensitiv Mindfulness", "Advanced MSC Teacher Training" og "Fierce Self-Compassion" af Christine Brähler,"Awakening the Heart" af James Baraz, og Helen Gamborgs 3-årige energihold "Syntese".

 

Hvert år deltager Dorte på stilheds-retræter. De sidste mange år har Dortes foretrukne retræte foregået på Duegården på Mors, hvor Helen Gamborg og Erik Mikkelsen fra Vækstcenteret underviser.

Mind the Busy Mind's vision:

Dortes vision er at gøre verden til et mere hjerteligt sted, hvor vi møder hinanden med forståelse og omsorg og dermed udøver en mindre dømmende adfærd mod os selv og andre.

Mission:
 

Dorte hjælper dig med at favne dig selv med mere venlighed og forståelse; at omfavne hele pakken og  holde af dig selv, præcis som du er. Hun inspirerer dig til at nyde livet, finde roen og den indre glæde. 

"Our greatest strength lies in the gentleness and tenderness of our heart" ~Rumi

Hvordan?
 

Ved at introducere dig til meditation, mindfulness og compassion-værktøjer, som gennem daglig praksis kan hjælpe dig med at vække glæden og navigere mere roligt og hjerteligt.
Du kan således lære at stå stærkere i dig selv samt favne dig selv og andre med mere venlighed, medfølelse og forståelse, samt få et andet og mere konstruktivt forhold til dig selv og dine tanker.

Udtalelser:

Tak for et rigtig godt foredrag/oplæg i går i Viborg. Hvor er du et skønt, inspirerende og hjertevarmt menneske, der nåede helt ned på bagerste række. Fedt at du tør udfordre til stilhed og meditation på trods af, at der sidder skeptikere mellem os lyttere. Jeg mærkede din varme, rummelighed og inspiration helt ind i hjertet. TAK ❤️

~ Anne Løhde Rask

Sidder i min sofa efter et fantastisk foredrag med dig. Wau, hvor var du bare fantastisk til at formidle. Jeg kunne mærke hvert et ord helt ind i mit hjerte. Det var så fint, nærværende og autentisk.
~ Lone Haarhøj Tollak

Award Friendswood Library.jpg
bottom of page