top of page

Dorte Olivarius Koustrup

Foto: Søren Jul Lambert

Dorte er indehaver af Mind the Busy Mind, forfatter, foredragsholder og en erfaren underviser. Dorte har undervist siden 2006 - først som lektor - og siden 2015 i mindfulness, compassion og meditation - ofte med fokus på glæde. Hun har afholdt mindfulness- og meditationskurser, individuelle samtaler, workshops og foredrag i Norge, i USA og i Danmark. Dorte flyttede tilbage til København fra Houston, Texas, i august 2019 efter en årrække i udlandet.

 

​Dorte udgav i august 2022 bogen “Sig mig, er det din onkel, der er død? omkring hendes personlige rejse. Bogen veksler mellem at være en selvbiografi og selvhjælpsbog. Da Dorte var 15 år mistede hun først sin søster og kort efter sin far til selvmord. I mange år flygtede hun fra disse sår, hvilket kun øgede hendes frygt, kritiske tanker og tristhed. I hendes bog hører vi, hvordan mindfulness, compassion og det aktivt vælge glæden til har hjulpet hende. Dorte afholder foredrag med udgangspunkt i sin bog. Foredrag, der kan antage forskellige udgangspunkter; f.eks. tanke- og stresshåndtering ved hjælp af mindfulness og compassion eller tilvælgelse af glæde. Her følger et citat fra deltager, som efter et foredrag sendte dette:

Sidder i min sofa efter et fantastisk foredrag med dig. Wau, hvor var du bare fantastisk til at formidle. Jeg kunne mærke hvert et ord helt ind i mit hjerte. Det var så fint, nærværende og autentisk.

~ Kvinde, 49 år

Dorte har en bred erfaring og arbejder med både virksomheder, foreninger og skoler - både som ekstern konsulent samt privat, hvor hun afholder samtaler kurser i mindfulness, compassion og glæde samt guider meditationer og afholder workshops i virksomheder.

Uddannelsesmæssigt har Dorte oprindeligt en cand. merc. fra Handelshøjskolen i Århus, inden hun valgte at gå den mere spirituelle vej. Dorte har en MBSR uddannelse (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) fra Aarhus Universitet i Danmark/University of Massachusetts, USA, og en uddannelse som MSC Teacher (Mindful-Self-Compassion ) fra Center for Mindful Self-Compassion, San Diego, USA - en uddannelse udviklet af Kristin Neff og Chris Germer (pionerer indenfor forskning i self-compassion).

I juni 2019 blev Dorte endvidere Certificeret Awakening Joy lærer. Dorte er blandt den første gruppe af Awakening Joy-lærere, der er uddannet af James Baraz; den anerkendte meditationslærer og forfatter til "Awakening Joy - 10 Steps to Happiness" og medstifter af Spirit Rock Meditation Center i Californien. I tillæg til dette fungerer Dorte også som supervisor for de nye studerende, der er ved at uddanne sig som Awakening Joy lærere hos James Baraz, Berkeley, US.

Foruden ovenstående mindfulness-uddannelser har Dorte også en 200-timers yogauddannelses fra Yoga Works, da blid yoga i ny og næ er en del af undervisningen i mindfulness.

Dorte har mange års bred erfaring som underviser. Fra 2006-2015 som adjunkt og studievejleder først på Niels Brock og dernæst Copenhagen Business Academy. Som studievejleder beskæftigede Dorte sig ofte med stress-ramte studerende, og studerende som på anden vis havde det svært.

Dorte uddanner sig løbende og deltager i kurser og retræter i ind og udland - herunder følgende inden for de senere år: David Treleavens kursus i "Trauma Sensitiv Mindfulness", "Advanced MSC Teacher Training" og "Fierce Self-Compassion" af Christine Brähler,"Awakening the Heart" af James Baraz, og Helen Gamborgs 3-årige energihold "Syntese".

Hvert år deltager Dorte på stilheds-retræter. De sidste mange år har Dortes foretrukne retræte foregået på Louns ved Limfjorden, hvor Helen Gamborg fra Vækstcenteret underviser.

​​Mind the Busy Mind's vision:

Mind the Busy Minds vision er at gøre verden mere rummelig og forstående. Et sted, hvor vi møder hinanden med mere forståelse og omsorg og udøver en mindre dømmende adfærd overfor os selv og andre.

Mission:
 

Dorte ønsker at inspirere og hjælpe os til at tillade hele "pakken" og lære at holde af os selv, som den, vi er - på godt og ondt.  At turde være HEL istedet for at løbe forpustet rundt i et forsøg på konstant at være god:

"I'll rather be whole than good"

~Jung

​​

Hvordan?

 

Ved at give dig håb. Det er muligt at få et godt liv!
 

Ved at introducere dig til meditation, mindfulness og compassion-værktøjer, som gennem praksis kan hjælpe dig med at vække den indre glæde, opnå større mildhed og forståelse samt bruge nu'et som et anker.
 

Du kan lære at stå stærkere i dig selv, tilgå dig selv og andre med mere venlighed og forståelse, samt få et andet og mere konstruktivt forhold til dig selv, dine tanker og følelser.

 

  

Find mere info på: https://da.mindthebusymind.dk/

Citater:
 

"Tak for et rigtig godt foredrag/oplæg i går i Viborg. Hvor er du et skønt, inspirerende og hjertevarmt menneske, der nåede helt ned på bagerste række. Fedt at du tør udfordre til stilhed og meditation på trods af, at der sidder skeptikere mellem os lyttere. Jeg mærkede din varme, rummelighed og inspiration helt ind i hjertet"

~ Anne Løhde Rask

"Dorte er et varmt og uhøjtideligt menneske, som har en evne til at gøre meditation ukompliceret og meget lige til. Jeg har i rigtigt mange år lidt af angst og har gennem et forløb med Dorte fået yderligere selvindsigt. Jeg har via meditationer med Dorte fået indsigt i, hvordan jeg kan håndtere tanker, der fylder for meget, lært at være mere til stede i nuet og at finde mere ro" ~ kvindelig deltager, 43 år

"Sidder i min sofa efter et fantastisk foredrag med dig. Wau, hvor var du bare fantastisk til at formidle. Jeg kunne mærke hvert et ord helt ind i mit hjerte. Det var så fint, nærværende og autentisk."
~ Lone Haarhøj Tollak

Award Friendswood Library.jpg
bottom of page