top of page

Hvad du praktiserer forstærkes

- et 5 ugers forløbs

2019-07-01 07.55.21.jpg
Ønsker du at værne om de gode øjeblikke i livet, praktisere glæde og taknemmelighed for at øge din trivsel?  

I løbet af fem uger bliver du via mindfulness trænet i at se og værne om de gode øjeblikke i livet, samt i at møde dig selv med venlighed i udfordrende situationer.

Forskere har fundet ud af, at hjernen er plastisk og foranderlig, så ved at opdage, se og værne om de gode øjeblikke i livet gentagne gange kan vi øge vores velvære.

Vi danner nemlig netværk i hjernen alt efter, hvad vi praktiserer. Så hvis vi bekymrer os meget, bliver vi 'bedre' til at bekymre os. Hvorimod hvis vi øver os i at dvæle ved de behagelige øjeblikke i livet, bliver vi bedre til det - og hvis vi træner at være venlige ved os selv i udfordrende situationer, bliver vi bedre til det osv.

Vi er som levende væsner i højere grad gearet til at tage de ubehagelige oplevelser ind – hvilket forskere referer til som ”negativity-bias”. Psykolog og neuro-forsker på UC Berkeley, Rich Hanson, siger “Hjernen er som velcro for negative oplevelser, og som teflon for positive oplevelser”. Dette betyder, at vi for at lære at værne om de gode øjeblikke/øge velvære i livet skal træne hjernen lidt ekstra i at tage de gode oplevelser ind.

De 5 ugentlige Emner:

​1) Mindfulness 

2) Nybegynderens sind og opfattelser

3) Glæde og behagelige oplevelser

4) Taknemmelighed

5) At møde sig selv med venlighed i udfordrende situationer

Hver session vil vare ca. 1-1,5 time. Der vil være et kort oplæg om ugens emne, øvelser og meditationer. Yderligere vil der i ny og næ være små øvelser, du kan praktisere derhjemme.

Varighed: 

Vi vil mødes ugentlig i 5 uger, en time til halvanden time pr. gang.  

Hjemmepraksis:

Der vil være nogle små ”gå-hjem-med” øvelser, som du med fordel kan praktisere fra gang til gang.

Tilmelding:

dorte@mindthebusymind.dk eller på telefon 29 28 77 50

Pris:

DKK:     2595,-

“Gratitude is like a flashlight. It lights up what is already there. You don’t necessarily have anything more or different, but suddenly you can actually see what is. And because you can see, you no longer take it for granted”❤️~ M.J. Ryan

bottom of page