top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Jeg vil hellere være hel end god...

Carl Jung er kendt for at sige "I'll rather be whole than good". Jeg afholder for tiden en meditationsgruppe med udgangspunkt i James Baraz bog "Awakening Joy - 10 steps to Happiness", hvor vi i forbindelse med studier af hans step 5 "The Bliss of Blamelessness" kom ind på at være hel modsat at være god. Jeg er blevet ret inspireret af dette, idet jeg ubevidst har brugt en stor del af mit liv på at leve op til at være god, og slået mig selv oven i hovedet, når dette ikke lykkedes. For mig ligger der en frihed i at være hel. At omfavne hele pakken. At vide, at vi som mennesker også besidder de mindre pæne aspekter. Vi bliver alle frustrerede i ny og næ. Vrede. Irriterede. Kede af det mv. Og jo mere vi tillader os at være hele - at besidde hele pakken - jo lettere bliver det måske at være "god"? Hvorimod hvis vi skal anstrenge os for at være god, holde på facaderne, smile og sige ja tak, når vi mener nej. Eller i det hele taget gå på kompromis med den, vi er, for at leve op til, hvordan vi synes vi bør eller skal være. Ja, så tilføjer vi måske mere lidelse til livet. Hvis du har lyst, kan du eventuelt "smage" på sætningerne "Jeg er god" og efterfølgende "Jeg er hel". Hvad føles mon bedst for dig? Alternativt kan du eventuelt vælge at udforske dette nærmere ved at lytte til meditationen nedenfor (som er optaget i undervisnings-sessionen) Nyheder Torsdag den 30. marts starter endnu en meditationsgruppe De fire hjerteåbnere, hvor vi kigger nærmere på fire veje ind til hjertet; til mere nærvær og ro. Vi mødes hver 14. dag i en time fra 9:30-10:30. Så hvis du har lyst til at blive inspireret til et liv med mere ro, venlighed og glæde, så er dette forløb måske noget for dig. OG så kan du allerede nu tilmelde dig til workshoppen "Awakening Joy" med James Baraz, som endnu engang besøger København 2. weekend i august. Workshoppen afholdes på Østerbro. Mere om dette nedenfor:


Arrangementer:


Awakening Joy workshop med James Baraz

- Early bird pris ved tilmelding inden den 1. april -


James Baraz besøger København igen til august! Lørdag og søndag, den 12. og 13. august, 2023


James Baraz og hans succesfulde og glæde-løftende workshop "Awakening Joy" kommer til Danmark igen i august. Du kan ved tilmelding inden den 1. april få workshoppen til kr. 1995,- (normalpris kr. 2195,-). Du kan læse mere og tilmelde dig herMeditationsforløb: De fire Hjerteåbnere

Opstart torsdag den 30. marts

Vi mødes 4 torsdage fra 9:30-10:30 i løbet af foråret, hvor vi stifter bekendtskab med de fire hjerteåbnere. Du kan læse mere og tilmelde dig herBogen "Sig mig, er det din onkel, der er død?"

Citat fra en læser

Du kan låne den på biblioteket eller alternativt købe den online i alle boghandlere - bl.a her hos saxo.com


Gave At være hel istedet for god - Meditation med ord-

Carl Jung er kendt for at sige "I'll rather be whole than good". I meditationen her udforskes bl.a. forskellen på "at være god" set i forhold til "at være hel"
77 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page