top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Når uhensigtsmæssige tanker er på vej...

I disse vintermørke tider oplever jeg, at tankemylder kan fylde mere end vanligt. Jeg vågner om natten og ser, hvordan tankerne prøver at få mig ned med nakken. Heldigvis ser jeg dem og har derfor muligheden for ikke at gå ind i indholdet af dem. Hvad er det så, jeg gør i disse situationer? Når jeg opdager/ser de uhensigtsmæssige tanker, siger jeg ofte til mig selv: "Kæreste du, det er bare tanker. Lad mig ikke forføre af dem lige nu" Når jeg kan mærke, at tankerne virkelig er insisterende, hjælper det først at give mig selv en beroligende berøring. Jeg lægger hånden på hjertet og mærker kontakten fra hånden mod kroppen, imens jeg gentager "Kæreste du. Det er bare tanker. Lad mig ikke forføre af dem lige nu” Hvis tankerne er meget genstridige, og jeg er kommet lidt langt ind i indholdet på dem, bruger jeg ofte øvelsen PAUSE, RELAX, OPEN til Gratitude, som du finder som lydfil nedenfor. Dette er en kort øvelse, som du kan tænke på lidt som et timeglas: 1) PAUSE: Først åbner du op til det, du oplever lige nu. Hvilke tanker er på besøg? hvilke følelser? hvad mærker du i kroppen? 2) RELAX: Herefter snævrer timeglasset ind, og du sidder et øjeblik stille med dit åndedræt (enten bemærker du det bare, som det er, eller så tager du nogle dybe åndedrag) 3) OPEN: Til sidst åbner du op igen – og spørger eventuelt dig selv ”hvad er der lige nu at være taknemmelig for?” Taknemmelighed kan ikke forceres. Så ofte skal vi først tillade det, der er her lige nu - det der er på spil – at være her, for derefter at ty til taknemmelighed. God fornøjelse! Gi' endelig lyd, hvis du får glæde af ovenstående idéer til at forholde dig anderledes til dine tanker. Mange kærlige hilsner fra Dorte Nyheder Mandag den 14. april gentager Anita Abel Hansen og jeg succesen fra sidste år og opretter endnu et "Awakening Joy - Mere glæde, Færre Bekymringer" forløb. Det starter mandag den 14. april fra 17-19 på Østerbro. Du kan læse mere her og nedenfor. Du kan også allerede nu læse mere om og tilmelde dig til workshoppen "Awakening Joy" med James Baraz, som endnu engang besøger Danmark 2. weekend i august. Mere om dette nedenfor.Arrangementer


8 ugers online forløb Awakening Joy - MERE glæde, FÆRRE bekymringer Opstart: Mandag den 17. april 17:00


..................................


James Baraz besøger København igen til august! Lørdag og søndag, den 12. og 13. august, 2023


James Baraz og hans succesfulde og glæde-løftende workshop "Awakening Joy" kommer til Danmark igen i august
Sig mig, er det din onkel der er død? og nyhed Mandag den 16. januar fik "Sig mig, er det din onkel der er død?" en lektørvurdering fra DBS. Dvs. at du nu kan låne den også fysisk på de fleste bibliotekter. Du kan dog også købe den online i alle boghandlere - bl.a her hos saxo.com ... og her kan du læse mere om bogen, presseomtalen og anmeldelser. Yderligere kan du høre mig fortælle om bogen i podcasten "Floras Fabuleringer"


Gave

PAUSE - RELAX - OPEN til Gratitude - ta' en kort pause"Dette er en kort øvelse/ "meditation", som du kan tænke på lidt som et timeglas 1) Først åbner du op til det, du oplever lige nu. Hvilke tanker er på besøg? hvilke følelser? hvad mærker du i kroppen? 2) Herefter snævrer timeglasset ind, og du sidder et øjeblik stille med dit åndedræt (enten bemærker du det bare, som det er, eller så tager du nogle dybe åndedrag) 3) Til sidst åbner du op igen – og spørger dig selv ”hvad er der lige nu at være taknemmelig for?”

33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page