top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Tilvalg af glæde - Intention og snubletråde

- og som altid en meditation til dig nederst på siden.I denne her uge startede jeg en ny meditationsgruppe, hvor emnet var Glæde og Intentionssætning. Det kan nemlig være ganske hjælpsomt at hjælpe hjernen lidt på vej, når det drejer sig om at få mere glæde ind i vores liv. Når jeg husker det, starter jeg dagen med at lægge hånden på hjertet, imens jeg siger "må glæde og kærlighed være et vejledende lys i mit liv i dag". Jeg mærker klart en forskel på de dage, jeg starter dagen på denne måde, og på de dage jeg ikke gør... Måske husker du perioder af dit liv, hvor du har været optaget af noget, og hvordan du støder på dette igen og igen. Jeg husker f.eks., at jeg så barnevogne overalt i København, da jeg blev gravid med mit første barn. Det er lidt det samme, der sker, når vi sætter en intention. Selve bevidstgørelsen og motivationen om at vælge glæde eller velvære til - ved f.eks. dagligt at sætte en intention - er det første vigtige skridt på vej mod mere glæde. Men måske møder du flere snubletråde på din vej?

Det kan dog være, du har modstand på ordet glæde? at vælge glæden til? Så spørg evt. dig selv, om der er et andet ord, der virker for dig? Det kan være "Må jeg finde mere ro og fred i min hverdag", eller "må jeg huske at være god ved mig selv i dag" eller andet, der giver mening for dig. Det kan også være, at du er trænet i at være på udkig efter, hvad der kan gå galt, eller i at se glasset som halvt tomt, og derfor tænker, at det ikke står til at ændre? Men magi kan opstå, når du sætter dig en intention for at ændre på dette og virkelig er motiveret herfor! Altså når din trang til at ændre fokus er større end din trang til, at det forbliver, som det altid har været ... Hjernen er plastisk og foranderlig, så hvis du gentagne gange stopper op og tager glæder og behagelige øjeblikke ind (og husker at være god ved dig selv, hver gang du fejler), træner du hjernen i at få øje på det gode omkring dig (og i at være god ved dig selv, istedet for at slå dig selv oven i hovedet med det, du ikke når). Alt i alt er en stor del af rejsen at huske på at fejre dine små sejre i stedet for at fokusere på alt det, der ikke sker. I James Baraz bog "Awakening Joy" illustrer han dette ved et eksempel med Thomas Edison, som opfandt lys-pæren. Han bliver spurgt til, hvordan det var at fejle 2000 gange, inden han opfandt pæren. Hertil svarer han "min gode mand. Jeg fejlede ikke, da jeg opfandt pæren. Det var en 2000 steps proces". Skønt ikke? I min bog Sig mig, er det din onkel der er død? finder du bl.a. et afsnit om, hvordan du kan geare hjernen mod glæde ved at sætte en intention herfor. Ja, i hele sidste del (del 3) af bogen er der faktisk 10 afsnit, der belyser, hvordan du kan finde mere glæde i dit liv. Du kan læse mere om bogen her og finde en helt frisk anmeldelse fra Mindfulnessforeningen her. Bogen kan købes i alle boghandlere - f.eks. her hos Bog & Ide: Du kan også vælge at deltage i online-forløbet Glæde og Mindful Self-Compassion, der starter onsdag den 9. november kl. 17. Her træner vi også hjernen i at være på udkig efter det gode omkring os, samt i at møde os selv venligt, når vi er udfordret, har tankemylder eller lignende. Du kan læse mere om kurset her eller nedenfor ... Mange hjertelige hilsner fra Dorte


Gave

Som altid finder du også en gave nedenfor. I denne måned er det en meditation med fokus på glæde og intention. Afslutningsvist opfordres du til at sætte din intention og gøre dit til, at glæde bliver en større del af din hverdag. God fornøjelse <3

Arrangementer:

6-ugers online-forløb

Glæde og Mindful Self-Compassion - opstart onsdag den 9. november fra 17:00-19:00


Hvis du gerne vil lære at være mindre hård mod dig selv (måske endda behandle dig selv lige så venligt, som du behandler en god ven), finde mere ro, træne glæde og taknemmelighed …samt få et andet forhold til dine tanker, er dette kursus måske noget for dig Vi mødes online 6 onsdage fra 17-19. Så selv om du sidder i Jylland, på Fyn eller i udlandet (og tidsforskellen ikke er for stor), kan du også være med. Jeg vil glæde mig til at sprede mine læremestres hjælpsomme viden videre til dig... Pris: DKK 1995- for privatpersoner (moms pålægges, hvis du tilmeldes gennem din virksomhed) Hvornår: Vi mødes online hver onsdag i 6 uger fra 17-19. Første gang den 9. november og sidste gang den 14. december Tilmelding: Dorte@mindthebusymind.dkGave til dig Meditation "Glæde og Intention"

En meditation med fokus på glæde samt en inspiration til at sætte en intention for at guide hjernen i at få øje på det gode omkring dig


115 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page