top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Karmaloven; at give og modtage

Måske oplever du, at du giver, men ikke får noget igen af den person, som du er der for, støtter, inviterer, ringer til eller hjælper i en eller anden grad?


Jeg har en veninde, som har været udfordret. En veninde, som jeg derfor var der for, da hun havde behov for det. Da jeg flyttede til udlandet og fandt det svært at finde fodfeste, oplevede jeg, at hun trak sig. Hun besvarede ikke mine beskeder og var lydløs i lange perioder. Det fik en ensomhedsfølelse frem i mig, og gjorde mig ked af det, da jeg netop i denne periode havde brug for hende, og nok også forventede, at hun nu ville være der for mig.


Men det kunne hun ikke, og sådan kan det naturligt være for os alle i perioder. Nogle gange har vi overskuddet til at hjælpe, andre gange har vi ikke. Måske har vi noget med i baggagen, der gør, at vi ikke kan give tilbage på samme måde, som vi får, eller så har vi det bare svært med krav og forventninger.


Men heldigvis er verden sådan indrettet, at vi ofte får noget igen. Måske ikke af samme person eller lige det, vi forventer at få tilbage. Men vi får noget andet, hvis vi er åbne overfor at modtage dette. Hvis vi kigger op eller tilbage og husker på den person, der lige var der. Måske ikke den person, som vi forventede ville være der. Men en anden. Det kan være en bekendt, en ny ven, et spirtuelt væsen, eller en vi tillfældigt møder på gaden.


Da jeg boede i Bergen, mødte jeg tilfældigt en ældre dame på en cafe. Hun udstrålede en varme, tryghed og var vældig vis og klog. Jeg kendte hende ikke. Men hendes ro, visdom og tro på mig, kunne jeg mærke så tydeligt, da vi sad og talte om alt og ingenting. Da hun gik, stoppede hun op og sagde "Du får et godt liv".


Jeg gik derfra med et håb og en styrke i kroppen.


Karmaloven


Jeg tænker, at karmaloven var på spil. Det opfangede jeg ikke på daværende tidspunkt. Men en kær veninde har netop italesat det overfor mig.


Når vi giver, så får vi faktisk ofte noget igen. Ikke nødvendigvis fra den, vi forventer det fra men fra anden siden. Men vi kan være så forhippet på at få det tilbage fra lige netop én bestemt person, at vi slet ikke ser alt det, vi faktisk får igen i dette her liv.


For mig er det så vigtig at have karmaloven ved min side. At vide og have tillid til, at hvis korthuset en dag ramler, så er der nogle derude, der hjælper mig. Om det er en fysisk person, engle, Gud eller en helt fjerde ved jeg ikke. Men jeg oplever oftere og oftere, at hjælpen kommer fra helt uventede sider, hvilket jeg er meget taknemmelig for.


Måske kan karmaloven også hjælpe dig, hvis du føler, at du ikke får det samme igen, som du giver. Hvis du føler, at der er uligevægt i dit parforhold eller i en anden relation. Prøv evt at være åben og ha' tilliden til, at en eller anden er der for dig. Måske ikke din partner eller en nær ven, men en som du tilfældigvis møder på gaden, eller universet der i en eller anden grad hjælper dig. .


Når vi forventer at få det samme igen, som det vi giver, får vi det sjældent! Sådan er det desværre ofte. Men vi får noget andet og muligvis endnu bedre. Vi skal bare lige huske at være åbne for at modtage...og så komme i kontakt med taknemmeligheden, når vi modtager. Taknemmelighed er en døråbner til så meget mere glæde, kærlighed og tillid.


Hvis du for tiden oplever, at du savner ligevægt i en relation og måske er lidt trist, kan du evt. lytte til meditationen nederst på siden her, som hjælper dig med at være med svære følelser, så de ikke overmander dig. Herefter vil du måske opleve, at du lettere kan åbne op for at modtage...


Yderligere kan en taknemmelighedspraksis hjælpe dig på vej. Du kan finde en taknemmelighedsmeditation her på Youtube eller på https://da.mindthebusymind.dk/danish-danske-meditationer


Jeg håber, du får glæde af disse!


Med ønske om den dejligste dag.


Mange kærlige hilsner fra Dorte

Awakening Joy forløb i efteråret, 2021


Ses vi mon torsdag den 16. september på Lyngby Hovedgade 39?

Der er stadig et par ledige pladser tilbage


Kl. 17:00-19:00 starter kurset “Awakening Joy - mere glæde, færre bekymringer”, som løber over 10 uger.


Det er et fantastisk kursus, som har haft stor betydning for mange mennesker!


En tidligere deltager udtaler:


"November måned plejer at være en svær måned for mig at komme igennem, men i år har jeg været glad i november takket været kurset" (Kvindelig pensionist)


Du kan læse mere og tilmelde dig her:


Ps. Alle kan deltage!


Awakening Joy i Århus


Hvis du bor i Århus, eller har lyst til at tage til Århus, kan du også opleve dele af Awakening Joy kurset på workshoppen "Awakening Joy og Compassion", som løber af stablen lørdag den 13. november fra 9:00-16:00. Du kan læse mere her: https://da.mindthebusymind.dk/awakening-joy-and-compassion-worksh

144 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page