top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Når vi for en stund ikke mangler noget

Når vi for en stund ikke mangler noget, er vi i kontakt med den indre glæde. Det er følelsen af at være mæt. Her behøver vi ikke i samme grad at åbne køleskabet, shoppe, spise mængder af sødt, få anerkendelse, kærlighed mv. Her er der en form for tilfredshed, hvor sulten og "mere vil have mere" er faldet til ro. Hvor græsset ikke er grønnere på den anden side. 


"Who looks outside, dreams: who looks inside, awakes"

~ Carl Jung


Meditation og dermed følelsen af at være hjemme i mig selv kan stoppe sulten for mig. Jeg kan vælge at åbne køleskabet eller sætte mig på meditationspuden. Og til tider vinder køleskabet :-). Men når jeg er inde i en god meditationspraksis og dyrker taknemmeligheden, er der flere ting, der flyder i mit liv. Jeg har mere tillid og tro på, at det hele nok skal gå. Jeg er mere tilbagelænet og lyttende, og glæde og tilfredshed spiller en større rolle i mit liv. Den dybe tilfredshed kan være der i længere perioder eller komme i små glimt. Når jeg er der, opløses usikkerheder, frustration og ængsteligheder. Det er et enormt dejligt sted at være og et sted, der kan opnås for os alle. Jeg er dybt inde i min kerne sikker på, at verden ville være en bedre sted, hvis flere mediterede og dyrkede mindfulness/compassion. Den ro og glæde, der her kan opnås, er magisk og gør os mere forstående overfor os selv og andre. Men det kræver en vedvarende praksis - at vi holder i eller kommer tilbage igen, når vi falder fra. Jeg mærker tydligt forskel på de perioder, hvor jeg mediterer løbende, og de perioder, hvor jeg ikke gør.


I forløbet Awakening Joy - mere glæde, færre bekymringer arbejder vi med at finde den indre glæde. Vi mediterer sammen, sætter intentioner (om at få mere glæde/tilfredshed ind i vores liv), kultiverer taknemmelighed, ro og fred. Vi træner med andre ord at finde hjem og stoppe sulten. Kurset starter torsdag den 22. februar kl. 17.00 i Shakti House i Hellerup. Du kan læse mere og tilmelde dig nedenfor.


Hvis du gerne vil vide lidt mere om forløbet, kan du evt. lytte til podcasten Floras Fabuleringer, hvor Flora interviewer mig om glæde.


Nedenfor finder du meditationen "At finde hjem",  som du kan prøve kræfter med. 


Mange kærlige nytårshilsner fra Dorte


Arrangementer


Awakening Joy - mere glæde, færre bekymringer

Kursusstart 22. februar, 2024 kl. 17:00


Hvis du har lyst til at praktisere glæde over 8 uger, så har du igen muligheden. Ved hjælp af mindfulness og compassion træner vi glæde, taknemmelighed samt ikke at stige på tanketoget. Du kan læse mere og tilmelde dig her


"Dejlig atmosfære og kompetente undervisere, som er meget omsorgsfulde og udstråler den venlighed, de taler om"  ~ tidligere deltager på kurset

"Kurset føles selvkærligt - som en gave til mig selv" ~ tidligere deltager på kurset 


Til dig


Her finder du meditationen "At finde hjem"26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page