top of page
Søg
  • Forfatters billedeDorte Olivarius Koustrup

Loving Kindness som et anker

Uddrag fra bogen Sig mig, er det din onkel der er død?

Nedenfor følger først et kort uddrag fra bogen om Loving Kindness; om hvordan denne praksis kan virke støttende og som en modgift til frygt. Der er - som altid - også en meditation til dig nederst på siden. Denne gang en Loving Kindness Meditation. Husk, at der afholdes bogreception fredag den 12. august på Strandvænget 15, 2100 København Ø fra kl. 16-18, hvor det vil være dejligt at se dig! (Gi' gerne lyd, hvis du kommer). Du kan læse mere om receptionen og om bogen her God ferie Sommerknus fra Dorte ............................................................................................................. Loving Kindness meditationer som et anker Da vi bor i Texas, underviser jeg i Mindful Self-Compassion forløbet. En af mine deltagere har det svært og viser ikke sin sårbarhed. Hun udstråler en kæmpe frustration, som kan mærkes i gruppen; virker til tider meget irriteret på mig og på gruppedeltagerne og er i det hele taget meget rastløs. Loving kindness-sætningerne kommer mig til undsætning. Jeg formår at blive i hjertet, i roen og rummeligheden, imens både hendes rullende øjne og frustration sendes afsted mod mig. Jeg har hende med i mine loving kindness-meditationer, når jeg mediterer hver morgen; sender loving kindness-sætninger både til hende og til mig selv. Det er nødvendigt for ikke at lade utilstrækkeligheden tage over. For at blive i hjertet, i forståelsen og omsorgen. Jeg ved, at der ofte er noget på spil, når deltagere har denne adfærd. Men det kan være svært at blive i hjertet og ikke lade frustrationen og mine egne utilstrækkeligheder råde. Jeg mærker let omsorgen i meditationerne og mærker, hvor hjælpsomt det er både at rumme mig selv og hende. I takt med at sessionerne skrider frem, bliver hun mere og mere afslappet for til sidst at bryde sammen og fortælle, hvad hun bakser med. Rummet fyldes med omsorg. Fra alle deltagerne. Det er magisk. Det er, som om kærligheden og forståelsen sejrer. Hun kæmper. Det er tydeligt. Men meditationerne og de venlige loving kindness-sætninger blødgør og omfavner frustrationen. Inden for buddhismen siger man, at loving kindness er modgiften til angst og frygt. Det mærker jeg tydeligt. Frygten for, hvad hun tænker om mig og min egen utilstrækkelighed, modsvares af ordene. De venlige ord. Loving kindness-sætningerne. Det siges, at Buddha i sin tid sendte en gruppe munke ud i skoven, der var hjemsøgt at træ-ånder, for at meditere. Munkene var bange og ønskede at forlade skoven. Buddha sendte dem tilbage til skoven med en instruktion om at praktisere metta (loving kindness-meditation). Da munkene fik erfaring med metta, stoppede træ-ånderne med at chikanere og begyndte i stedet at værdsætte munkenes tilstedeværelse. Buddha fortsatte med at undervise metta til mange mennesker som en metode til at finde glæden, til at styrke koncentration, kultivere generøsitet og ikke mindst som en måde til at overvinde frygt og leve i overensstemmelse med fællesskabet på. Jeg bruger hovedsageligt loving kindness- meditationerne til at aktivere hjerteligheden og venligheden inden i mig. Til at lære at møde mig selv venligt og forstående. Til at styrke min egen robusthed og venlighed mod omverdenen. Jeg oplever, hvordan andres uhensigtsmæssige adfærd ikke påvirker mig i samme grad. Jeg får en øget forståelse og tager det ikke altid så tungt, hvis folk skælder mig ud, eller hvis der er en dårlig stemning omkring mig. Det er som, om venligheden og forståelsen for andre, og hvad de eventuelt bakser med, gør mig mere robust. Senere oplever jeg, hvordan sætninger som "Må jeg være tryg og beskyttet” og "Må jeg sove godt” virker, når jeg skal sove alene i vores sommerhus. Når frygten for, hvad der kan ske om natten, opstår, begynder jeg at recitere sætningerne og falder lidt efter lidt i søvn igen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at loving kindness er en modgift til frygt!

Gave Som altid finder du også en gave nedenfor. I denne måned er det en loving kindness meditation, som du med fordel kan lytte til for at fremelske venligheden overfor både dig selv og andre og som på sigt også kan være en hjælp, når frygt opstår. Chris Germer, ophavsmanden til mindful self-compassion, har via loving kindness meditationerne afhjulpet sin scenskræk. God fornøjelse Jeg ønsker dig en rigtig dejlig sommermåned. Mange kærlige sommerknus fra Dorte

Kommende arrangementer:

James Baraz i Danmark den 20.-21. august

Lørdag og søndag den 20.-21. august får Mind the Busy Mind og Copenhagen Insight Meditation besøg af James Baraz. Du kan læse mere om James besøg og tilmelde dig hans Awakening Joy workshop, som afholdes i Lyngby, her. Der er pt. en plads tilbage og herefter mulighed for at komme på ventelisteMeditations- og studiegruppe; At vække den indre glæde - opstart tirsdag den 27. september og 9 måneder frem

Vi mødes en gang i måneden, mediterer sammen og gennemgår bogen "Awakening Joy". Jeg kommer med en inspirationssnak hver gang, og vi deler vores erfaringer sammen. Du kan læse mere her Specialpris kr. 1495,- for privatpersoner kr. 1869,- for virksomheder Hvornår: sidste tirsdag hver måned fra 9:30-11:00 Tilmelding: Dorte@mindthebusymind.dk


Gave til dig Loving Kindness meditation63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page